Učinkovita komunikacja

Komunikacija je jedan od ključnih čimbenika za uspjeh i sreću u poslu i životu. Svaka osoba zna komunicirati, pitanje je samo koliko je ta komunikacija učinkovita. Kada osvijestimo koje nas sve zamke neučinkovite komunikacije mogu sprječavati da pravilno komuniciramo, sigurno nam se više neće dogoditi da čujemo „...ali ja sam mislio/la...“. Postanite stručnjak u postavljanu pitanja i aktivni slušatelj vašem sugovorniku i učinkovitom komunikacijom izbjegnite mnogepotencijalne probleme.

Kontakt

Tajne govora tijela

Ne bi li bilo divno znati što druga strana misli o našoj ponudi ili o nama? Jesmo li im simpatični ili jedva čekaju da naš razgovor završi? Veliki dio odgovora na ova pitanja leži u govoru tijela ili, bolje rečeno, u što pravilnijoj interpretaciji te razine komunikacije. Zašto je važno tumačiti geste i pokrete u kontekstu i što je to klaster gesti, pitanja su koja u velikom dijelu određuju interpretiramo li pravilno nečiji govor tijela. Što radimo kada lažemo ili kada nam se nešto sviđa stvari su koji svaki vrhunski komunikator, prodavač ili voditelj mora znati.

Kontakt

Nošenje s teškim klijentima

Svaki oblik komunikacije je pokazivanje interesa, pa stoga čak i kada netko viče, prigovara ili se žali, zapravo se zanima za nas. Zašto je potrebno razlikovati rješavanje pritužbe i reklamacije od konfliktne situacije, znanje je koji svaki vrhunski komunikator posjeduje. Poznavanje emocionalnih i racionalnih tehnika povezivanja i komuniciranja omogućiti će vam nošenje sa svakim klijentom u baš svakoj situaciji. Najljepši osjećaj u prodaji je kada vaš nezadovoljni klijent postane vaš lojalni ambasador.

Kontakt

Zainteresirani?

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

kontakt

Što mudri misle o komunikaciji?

Možete imati genijalne ideje, ali ako ih ne znate prenijeti, one vas neće nikamo dovesti.

Lee Iacocca

Ono što činiš je tako glasno da ne čujem što mi govoriš.

Ralph Waldo Emerson

Vaši najnezadovoljniji klijenti su vaš najveći izvor učenja.

Bill Gates